Några av artisterna i årets upplaga av Svensktoppen nästa i P4 Värmland
Svensktoppen nästa

De siktar mot Svensktoppen

Hör mer om tävlingen
1:29 min

På måndag är det premiär för P4:s musiktävling Svensktoppen nästa i Värmland 2011. Tio artister och grupper gör upp om att representera länet i musiktävlingen.

I år är det tio bidrag som tävlar i Svensktoppen nästa i Värmland. Lyssnarna röstar på sin favoritlåt via telefon och på måndagarna åker det bidrag med minst antal röster ur tävlingen. De sex bidrag som till sist får flest röster tävlar och uppträder live i länsfinalen på Sandgrundsudden i Karlstad 5 juni. Vinnaren där tar sig förhoppningsvis hela vägen till riksfinalen där förstapris är en utmanarplats på Svensktoppen.

Musiktävlingen Svensktoppen nästa startade i P4 år 2008. Varje lokal P4-station håller en uttagning och i slutändan är det en utmanarplats på Svensktoppen som står på spel. Förra året vann Staffan Stridsberg från Karlstad och han låg på Svensktoppen i tre veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".