Munkfors kommun varnar lärare

Kommunen delar ut varningar till två lärare och en biträdande rektor för illojalt agerande, de varnade tjänstemännen anser dock att varningen är ett hot mot åsiktsfriheten.

Två lärare och en biträdande rektor på gymnasieskolan i Munkfors har varnats av arbetsgivaren Munkfors kommun. Det skriver Värmlands folkblad idag.
Varför varningarna har delats ut råder det dock delade meningar om.
De tre kollegorna på Munkforsgymnasiet menar att de varnats för att de engagerat sig mot skolans nedläggning och att kommunens varningar är ett hot mot yttrande- och åsiktsfriheten.
På Munkfors kommun säger man att det beror på att de båda lärarna utlovat att de aktuella utbildningsprogrammen ska få vara kvar och att den biträdande rektorn varit delaktig i insättandet av en annons i en av kvällstidnigarna där man gjort reklam för Munkforsgymnasiet trots att kommunfullmäktige tagit beslut om nedläggning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista