Victoria Lindén från Arvikafestivalen. Foto: Anna Lingsell/Sveriges Radio.

Arvikafestivalen blickar framåt

"Det var en utmaning"
1:18 min

Om ungefär tre månader slår portarna upp för årets Arvikafestival. Efter fjolårets festival drabbades arrangemangsföreningen Galaxen av stora ekonomiska problem, festivalen hotades av konkurs men till slut nåddes en ackordsuppgörelse.

Årets festival har diskuterats mycket det senaste året men då har det mer handlat om uppmärksammade reklamkampanjer och ekonomiska problem än om själva musiken.

Efter förra årets festival hade man 7 miljoner i skulder men fick igenom en ackordsuppgörelse och blickar nu framåt mot en mindre festival men med en musikprofil som lutar mer mot synthmusik.

– Det var en utmaning. Vi visste inte hur förtroendet såg ut från besökarna eller leverantörerna eller om det ens fanns en efterfrågan på en Arvika festival 2011, säger Victoria Lindén som är ny huvudansvarig för festivalen. Vi kommer göra en festial som är lite mindre men vi har ett större stöd än någonsin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".