1 av 2
Godisförsäljningen ökar radikalt under påsken. Foto: Jurek Holzer/Scanpix
2 av 2
Christer Johansson på ICA Maxi Bergvik tycker om påsken.Foto: Moa Gunnarsson/Sveriges Radio.

Godis och lotter populärt under påsk

"Vi räknar med extra stor försäljning iår"
1:09 min

Nu närmar sig en av årets storhelger för affärerna. Christer Johansson, köpman i Karlstad räknar med ovanligt stor försäljning eftersom påsken är så sen iår.

Det har tagits fram grillar, trädgårdsmöbler och påskägg. Christer Johansson, med personal har varit förberedd i en månads tid. Han tror dessutom att handeln kommer att öka mer i år än föregående år, just för att påsken kommer så sent:

– Ja, nu blir det mer kött och fisk som man slänger på grillen, och sol ska det bli också.

Det som är populärt hos folket under påsken är det traditionella som bland annat sill, ägg, patéer och lamm. Annat som skjuter i höjden är trisslotter:

– Det kanske är för att man vill ge bort i påskägg eller bara känner att man har tur och vill vinna nånting. Men det som drar iväg i försäljning allra mest är påskgodiset, som ökar från ett ton per vecka till ca nio ton under påsken. Totalt ökar försäljningen med ungefär 25%, så vi tycker om påsken, säger Christer Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".