Foto: Anders Jenshammar/Sveriges Radio.
Carlstad Crusaders inför säsongspremiären

"Vi har en stark kärna"

Tracey Gere: ”Det är ett ganska annorlunda lag i år”
1:39 min

Carlstad Crusaders, förra årets svenska mästare i amerikansk fotboll, startar säsongen på allvar nu på lördag. Då väntar en match i EuroBowl, amerikanska fotbollens motsvarighet till Champions Leauge, mot tyska mästarna, Kiel Hurricanes, i Kiel.

De svenska mästarna Carlstad Crusaders ska ut i Europa och försvara de svenska färgerna i European Football League (EFL). För motståndet står tuffast tänkbara motstånd mästarna Kiel Baltic Hurricanes.

– Det är helt klart ett av Europas absolut bästa lag och vi åker inte ner med några andra tankar i huvudet än att vi ska vinna matchen, säger huvudtränaren Tracey Gere.

Crusaders reser ner till Kiel under långfredagen. Man förväntar sig att intresset för deras första EFL match någonsin ska vara stort i staden och räknar med 6 000 - 7 000 åskådare. Matchen spelas på Påskafton med avspark kl. 15.00.

Crusaders gör sin sista träning inför avresan på skärtorsdagen kl. 19.00 på Klasmossens IP.

Lördagen den 30:e april är det seriepremiär hemma mot Tyresö.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".