Akutens chef Ingmarie Hedlund sorterar kläderna som de klorgasskadade hade på sig vid utsläppet i simhallen i Arvika. Kläderna har vädrats under natten. Foto. Tomas Hedman, SR.

Klorgasskadade får sannolikt lämna sjukhus

"De hade andningssvårigheter"
1:30 min

De som skadades i klorgasutsläppet i Arvika simhall igår kommer sannolikt att få åka hem idag. De mår efter omständigheterna bra, om än lite skärrade. Det är åtta vuxna som fortfarande ligger kvar på sjukhus för observation.

Ingmarie Hedlund, verksamhetschef på akuten i Arvika, var en av dem som kallades in extra igår eftermiddag för att ta hand om patienterna som hade symptom på klorgasskador.

– De hade andningssvårigheter och svårt att få luft, vi gav dem syrgas och de fick inhalera mediciner. Alla fick samma behandling, säger hon.

Två extra sköterskor fick kallas in på tisdagskvällen för att ta hand om de åtta patienterna med misstänkta klorgasskador. Sex barn och en mamma skickades till Centralsjukhuset i Karlstad för vård där, eftersom akuten i Arvika inte har någon barnavdelning. Men de patienter som kom in hade de inga problem att ta hand om, berättar Ingmarie Hedlund.

– Allt gick smidigt och det flöt på bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".