Foto: Nils Eklund/SR
Karlstad

Jobb bort vid Telia - men nya tillkommer

"Vi anpassar verksamheten"
1:20 min

Telia ska genomföra en omfattande omorganisation vilket innebär att 25 arbetstillfällen kan försvinna i Karlstad men samtidigt tillkommer det nya jobb.

På Telia i Karlstad finns det idag 270 tjänster och majoriteten arbetar med bredbandstjänster som fast telefoni och internet. 35 av dessa tjänster ska bort från Karlstad - men tio av tjänsterna flyttas till annan ort så i realiteteten blir 25 personer övertaliga.

På Telia i Jönköping ska ett 50-tal tjänster bort men ett 20-tal av kundtjänstbefattningarna flyttas från Jönköping till Karlstad. Det är dock inte säkert att dessa jobb går till anställda i Karlstad eftersom medarbetarna i Jönköping erbjuds följa med till Karlstad.

De anställda har informerats den här veckan och i mitten av juni beräknas det vara klart vilka som kommer att sägas upp.

– Vi måste anpassa verksamheten till den marknadssituation som råder så att vi är ett väl fungerande företag även i framtiden. Vi kan inte ha högre kostnader än andra aktörer på marknaden, säger Irene Krohn pressansvarig på Telia.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".