Foto: Fredrik Persson/Scanpix.
TV4

"Gladiatorerna" spelas in i Karlstad

"Vi uppskattar Karlstad"
1:26 min

TV 4 har beslutat att spela in en ny omgång i Karlstad av den populära serien "Gladiatorerna" som sändes första gången i början av 1990-talet.

Gladiatorerna ska spelas in i Löfbergs lila arena, 9 - 12 juni och 17 - 19 juni inför stor publik.

– Vi är stolta för att TV4 i konkurrens med ett tiotal andra städer valt Karlstad för produktionen av Gladiatorerna. Vårt mål är att vara en ledande evenemangsstad och detta är ett exempel på en av alla aktiviteter vi genomför för att nå målet och en så här stor produktion bekräftar vår attraktionskraft, säger Per-Inge Lidén (MP), ordförande i Karlstads kommuns kultur- och fritidsnämnd.

– Vår ambition är att öka nyttjandegraden i våra anläggningar och här får Löfbergs lila arena en aktivitet i en annars sommarstängd arena vilket är positivt, säger Mats Ahrén som är kultur- och fritidsdirektör i Karlstad.

Det är Karlstad Event AB som har skött diskussionerna med TV4 och Lennart Åhs är mycket nöjd med att fått hem ytterligare ett stort arrangemang till Karlstad.

– Detta innebär mycket även för andra aktörer, bland annat kommer hotellen att få beställning på över 2 000 övernattningar, säger Lennart Åhs.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".