Urban Svanberg Svenskt Näringsliv samt från vänster kommunalråden Ola Persson Sunne,Peter Kullgren Karlstad och Björn-Olof Hallberg Munkfors. Foto: Roy Malmborg .
Sunne

"I Sunne gillar vi livet"

"I Sunne gillar vi livet"
1:39 min

Sunne kommun toppar Svenskt Näringslivs ranking för företagsklimat i Värmland. Sunne ligger också uppe i toppen bland hela Sveriges kommuner med en 20e plats, vilket är en förbättring med 10 placeringar sedan förra året.

Kristinehamn ligger 2a av Värmlandskommunerna med en 57:e plats och Karlstad 3:a på 74:e plats i Sverige.

Bland de 40 sämst rankade kommunerna i landet hamnade Torsby, Eda och Filipstad.

Men Sunne är alltså bäst i Värmland.

--Vi har arbetat med det här i många år och vad vi har gjort under tiden från den förra mätningen är att vi har tagit hjälp av organisationer som till exempel hushållningssällskapet för landsbyggdsfrågor och Communicare vad gäller ung företagsamhet, säger Maria Mattsom näringslivsansvarig på kommunen.

Ola Persson kommunalråd ser infrastrukturen som mycket viktig inom kommunen.

--Företagande idag ska ha möjlighet att bedriva sin verksamhet även ute på ren landsbyggd, säger Ola Persson.

– Jag tror att en väldigt viktig faktor är att vi har ett bra klimat i kommunen, inte bara för företagare utan för alla medborgare. Jag tror kanske inte att "jantelagen" är lika stark här som på många platser, säger Kristina Lundberg landsbyggdsrådgivare.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".