Karin Broos. Foto: Lars-Gunnar Olsson/Sveriges Radio.

Broos visas i Borås

"Det har liksom blivit värre och värre"
1:35 min

Karin Broos i Östra Ämtervik har just nu sin hittills största utställning i Borås Konstmuseum. Hon visar över 60 målningar från de senaste årens skapande i den fotorealistisk stil som gjort henne till en av de absolut hetaste svenska konstnärerna

– Det blev lite komplicerat. Jag hade en utställning i Stockholm i februari och då blev allt sålt.  Det handlade om ett 30-tal målningar. Så förutom att allt det fick lånas in fick man låna in målningar från 2008. Målningar som jag hade på Kristinehamns konstmuseum, säger Karin Broos

Du fick ett nationellt genombrott för några år sedan och priset på dina tavlor sköt i höjden. Det verkar som om det bara fortsatt på den vägen?

– Ja, det har liksom bara blivit värre och värre. Det känns nästan som om det inte handlar om mig, säger Karin.

Har du fått mer tid nu sedan ni lagt ner Alma Löv Museum?

– Det känns skönt faktiskt. Jag får mer arbetsro. Samtidigt är det lite tråkigt eftersom det vara så många trevliga människor som kom tillbaka varje sommar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".