Landshövding Eva Eriksson samt representanter från Metso Paper Karlstad AB och Karlstads kommun, besöker Xiaman Xinyang Paper Co i Kina. Foto: Länsstyrelsen.

Landshövdingen besöker Kina

Eva Eriksson, landshövding, är just nu på besök i Kina för att följa upp samarbetsavtal med provinsen Fujian. Landshövdingen ska även besöka bland annat skolor och industrier.

Samarbetsavtalet med Fujian tecknades förra året och ska främja relationer och samarbete mellan bland annat företag, organisationer, skolor och universitet.

– Det finns flera syften med att ha strategiska regionsamarbeten. För Sverige och Värmland är det viktigt att fortsätta kontakten med Kina som är en starkt växande ekonomi. Att Värmland, ett län med tung industri, finns med i utbyte med Kina är en framgångsfaktor för vår tillväxt, säger Eva Erisson i ett pressmeddelande.

På plats i Kina finns även personal från Metso Paper och Karlstads kommun som också vill undersöka framtida samarbeten. 

Sundstagymnasiet har startat en kurs i mandarin, och kommunen är intresserade av att gymnasieelever kan kunna åka som utbyteselever till Kina.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".