Läkarmissionens studio på Stora torget i Karlstad. Foto: Louise Uhlin/SR.

Läkarmissionen testar nya grepp

Hjälporganisationen Läkarmissionen är på insamlingsturné i Sverige och idag gjorde man ett stopp på Stora Torget i Karlstad. Turnén går ut på att man på ett lite annorlunda sätt försöker få folk att skänka pengar.

- Man får gå in i vår turnébuss där vi har en tv-studio och spela in en film. Den ska man sedan sprida till vänner och bekanta och få dem att skänka pengar, säger Henrik Östman som är eventansvarig på Läkarmissionen.

Läkarmissionen arbetar för att förändra framtiden för utsatta människor. Under turnén besöker man nio städer och pengarna som skänks under insamlingen går till fyra olika projekt i Latinamerika, Etiopien, Uganda och Kambodja.

- Vi har upptäckt att det här med egna insamlingar är något som är väldigt populärt, därför valde vi att göra på det här sättet.

Hur generösa är vi värmlänningar då?

- Ni är ganska generösa! Givandet växer i alla de områden vi besöker och i längden betyder det att världen blir bättre, helt enkelt, säger Henrik Östman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".