Håkan Svenneling (V) med sin egen guldcykel. Foto: Privat
Karlstad

Guldcykel istället för guldklocka

"En cykel är mer användbar"
1:16 min

Ge folk som jobbat i Karlstads kommun i 25 år en guldcykel istället för en guldklocka. Det föreslår Håkan Svenneling (V) i en motion till kommunstyrelsen.

Anställda i Karlstads kommun som arbetat 25 år bör ges möjlighet att välja guldcykel istället för guldklocka. Det förslaget läggs nu fram i en motion av Vänsterpartiets Håkan Svenneling.

I motionen skriver han att cykeln ska vara guldfärgad och ha en logotype och text som visar att den är en 25-årsgåva från kommunen. Genom att dela ut cyklar skulle kommunen också uppmuntra sina anställda att motionera mera

– Det skulle dessutom väga upp den något ålderdomliga touch som finns på dagens gåvoalternativ. En cykel som alternativ visar att vi vet att våra anställda är i högsta grad aktiva människor, som vi vill uppmuntra till ännu mer aktivitet, skriver Håkan Svenneling i motionen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".