FOTBOLL

Bottennapp av KBK

Noll insläppta och fyra raka vinster. Men på söndagen fick Karlstad BK:s positiva trend ett abrupt slut. Tafatt, dåligt spel och förlust med 1-2 mot Valsta Syrianska.   

Nykomling och seriesegerkandidat - det var förutsättningarna inför säsongen. Men de närmast osannolika förutsättningarna inför söndagens match var att Karlstad BK med fyra raka segrar ledde serien och där mötte seriejumbon Valsta Syrianska, med fyra raka förluster.

Utifrån vad de 379 betalande på Tingvalla bjöds, kändes bägge de placeringarna missvisande. Bortalaget stod inte för någon toppinsats, men bra mycket bättre än vad man förväntar sig av en seriejumbo. Karlstads insats vill laget bara glömma.

Trots att notoriske målskytten Victor Olsson gav hemmalaget ledningen i 37:e matchminuten nådde man aldrig upp i några spelmässiga höjder. I andra halvlek gick det från mindre bra till bedrövligt.

Victor Olsson hade ett läge för 2-0 precis i inledningen. Efter det skapde laget knappt en målchans.
– Jag är oerhört besviken över hur vi genomför framförallt andra halvlek. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, men det är klart att vissa spelare inte alls presterar vad de kan, säger tränare Per-Johan Karlsson.

Redan på onsdag väntar nästa match, stormatchen i svenska cupen mot allsvenska Halmstad.  Kanske kan man förklara dagens dåliga insats med att vissa spelares fokus låg på den matchen? 
– Jag hoppas och tror inte det, men samtidigt är det människor vi har att göra med, så visst kan det ha varit så, säger tränare Karlsson.

Trots förlusten ligger KBK kvar i toppen - tvåa, en poäng efter ledande Väsby.

Joakim Lindström
SR Värmland