Milko

Åska stoppar mjölkleveranser

Ett åsknedslag i Milkos mejeri i Grådö i Dalarna i går kväll kan leda till brister i morgondagens leveranser av mjölk. Enligt Milko kan det blir störningar av leveranserna i Dalarna, Jämtland, Hälsingland och delar av Västernorrland och Värmland.

Vid 23-tiden på söndagskvällen drabbades Milkos mejeri i Grådö av ett åsknedslag. En transformator slogs ut av åsknedslaget och innan den är utbytt kan ingen produktion ske.

En ny transformator kommer att installeras på mejeriet i Grådö under måndag eftermiddag och därefter kan mejeriet komma igång med produktionen igen.

Det är främst ekologisk och vanlig mjölk som kommer att försenas i produktionen och därmed riskeras att försenas eller restas i tisdagens leverans till Milkos kunder.

Det finns risk att det blir vissa störningar även i leveransen av fil, yoghurt och bägarprodukter senare under veckan. Skolor och restauranger som köper 10 och 20-litersförpackningar drabbas inte.

Förutsatt att eftermiddagens uppstart fungerar planenligt, så ska Milkos leveranser under onsdagen vara åter till det normala.