Karlstad

Mångfaldsdagar på universitetet

1:21 min

I morgon startar årets mångfaldsdagar på Karlstads universitet. Mångfaldsdagarna arrangeras av universitet, Karlstads kommun och studentkåren.

Under två dagar kommer Mångfaldsdagarna att lyfta upp en mängd aspekter på mångfald genom bland annat rullstolsrace, Stand-up och intressanta föreläsningar.

Mångfaldsdagarna är i år större än någonsin. Under två dagar fylls Karlstads universitet med föreläsare och aktiviteter som uppmärksammar det positiva med mångfald. Föreläsarna täcker in allt från homosexualitet, religion och civilkurage till stand-up med mångfald som humor.

– Mångfald är ett viktigt och allvarligt ämne men i grunden är det för oss ett väldigt positivt begrepp. Tanken är att lyfta upp båda sidor och engagera människor på lite oväntade och roliga sätt, säger Emelie Alfredsson projektledare för Mångfaldsdagarna.

Bland föreläsarna finns antropologen Brian Palmer som forskar vid Uppsala universitet. Från början kommer han från Harvard University, där han blev utsedd till bästa lärare och hade en av de mest sökta kurserna. På torsdag pratar han om civilkurage.

Bland föreläsarna återfinns även flera kända ansikten. En av dem är Doreen Månsson som förra året gjorde dokumentärserien "Välkomna nästan allihop" om invandring och främlingsfientlighet. Även Kodjo Akolor från Morgonpasset i P3 finns med för att dela med sig av sin humor och sina erfarenheter av mångfald.