Filipstad

Bergsskolan tecknar avtal med Uddeholm

Bergsskolan i Filipstad har tecknat samarbetsavtal med stålkoncernen Uddeholm. Samarbetsavtalet är ett led i arbetet med att kunna förse industrin med kvalificerad arbetskraft.

Avtalet innebär bland annat att Uddeholm ställer upp med studiebesök, industriföreläsningar, examensarbeten och sommarjobb.

Bergsskolan har under lång tid försett värmländska stål-, gjuteri- och verkstadsföretag med ingenjörer och kvalificerade tekniker. Allt sedan skolan grundades 1830 har man arbetat i direkt samverkan med näringslivet. Nu ska Bergsskolan utöka samarbetet med fler företag.

Det första samarbetsavtalet är nu undertecknat och för skolans elever innebär samarbetet med Uddeholm att studenterna får en unik möjlighet att komma i närkontakt med ett av Sveriges ledande stålföretag.

Bergsskolan har i princip kommit överens med följande företag om att teckna samarbetsavtal; Böhler Uddeholm Precision Steel AB i Munkfors, Scana Björneborg AB, Nya Arvika Gjuteri AB och Fimek AB i Filipstad.

Skolan har även inlett diskussioner med Ovakoföretagen i Hällefors och kommer att gå vidare med företag som Heavycast i Karlstad och Outokompo i Degerfors, Rolls Royce i Kristinehamn med flera.