Hörnor fällde KBK

1:41 min

I mötet med allsvenska Halmstad hade KBK 1-0 och var en idioträddning ifrån 2-0. Istället släppte man, på kort tid, in tre mål via tre hörnor. Därmed är cup-äventyret över för denna gång. 

Efter en oerhört nervös inledning fick hemmalaget en hörna. Och på det som var lagets första ordnade läge - ringde det för 1-0. På ett tillbakaspel slog Jacob Feltsten behärskat in bollen.

Målet följdes av en tiominutersperiod där Halmstad ansatte Fromholdt i hemmamålet hårt. Men efter det var det faktiskt KBK som hade de vassaste chanserna.

I starten av andra hade så Viktor Olsson ett läge där han skruvade bollen mot Halmstadkeepern Karl-Johan Johanssons bortre kryss. Men denne fick fingertopparna på bollen och räddade till hörna.

25 minuer senare stod det 1-3 - alla målen inknoppade på hörna. I slutet kontrade Marcus Olsson in bortlagets fjärde mål och tillverkade därmed slutresultatet, 1-4.

KBK behöver inte skämmas sin insats. Snarare bör HBK ta sig en funderare. Det såg rejält ängsligt och irriterat ut innan man via fasta situationer lyckades att vinna matchen.

I och med förlusten är äventyret i cupen över. Och kanske är det bra? Nu kan KBK lägga allt krut på serien, där man, trots debaclet senast, ligger tvåa.

Joakim Lindström
SR Värmland