Svennis har stöd av förbundet

Sven Göran Eriksson är en av världens mest meriterade fotbollstränare. Hans exeptionella resultat talar för sig själv och vi har fullt förtroende för hans yrkesskicklighet. Det sa den tillförordnade vd:n för engelska fotbollförbundet David Davies under förmiddagen till den brittiska pressen.

Davies uttalande är den första reaktionen på förbundets vd Mark Palios avgång igår kväll. Palios och Eriksson anklagas båda för att ha haft ett sexuellt förhållande med en sekreterare på förbundet och sedan inte erkänt förhållandet öppet. Tidningen News of the world avslöjade igår att mediachefen Colin Gibson försökt teckna ett avtal med tidningen som skulle skydda Palios och offra Eriksson.Tillförordnade vd:n Davies säger nu att fler kan få lämna förbundet under veckan men han har fortsatt fullt förtroende för Eriksson och han nämnde också att landslagsspelarnas fulla stöd för sin tränare betyder en hel del i förbundets positiva syn på Sven Göran Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista