Svennis får behålla sitt jobb som Englands förbundskapten

Sven-Göran Eriksson FÅR vara kvar som förbundskapten för det engelska fotbollslandslaget. Det står klart efter det sex timmar långa möte som engelska fotbolls-förbundets styrelse hade i går eftermiddag och kväll.

Sven-Göran Eriksson frias från alla anklagelser om att han skulle ha ljugit för fotbollsförbundet. Det framgår av det skriftliga uttalande som fotbollsförbundet publicerade på sin hemsida efter mötet.
Styrelsen har enats om att han inte har något att ställas till ansvars för. Ett beslut som grundar sig på den oberoende utredning som gjorts om den senaste tidens skandaler inom förbundet. Med uppgifter om kärleksrelationer och lögner. Hela affären har skadat den engelska fotbollens rykte, konstaterar förbundet. Och lovar att reparera det. Man ska också ta itu med brister i ledarskapet.
Högsta chefen Mark Palios har avgått och nu söker förbundet efter en ny chef.
Styrelsen har också beslutat att låta informationsdirektören Colin Gibson gå - han har också erbjudit sig att göra det. Han ska ha lämnat ut skvaller om Sven-Göran Eriksson till pressen. När det gäller sekreteraren Faria Alam som Sven Göran Eriksson ska ha haft en affär med så väljer styrelsen att inte uttala sig om hennes roll i affären - eftersom hennes ställning inom förbundet inte motiverar det. Idag blev det ändå klart att hon lämnar förbundet och att hon sålt sin story till några utvalda medier för en halv miljon pund. Omkring 3,5 miljoner kornor. Utöver det skriftliga uttalandet kommer fotbollsförbundet inte att uttala sig något mer om den affär som här har kallats ”Sven-Gate”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista