Fotboll

QBIK tappade poäng på Tingvalla

1:18 min

QBIK behåller sin förlustfria hemmasvit men det krävdes ett sent kvitteringsmål av inhoppande Nicole Gutierrez för att laget skulle nå 2-2 hemma mot nykomlingen Hovås/Billdal. 

Matchen startade på sämsta tänkbara sätt för QBIK då mv Maria Yatrakis fumlade med bollen efter en hörna och gästernas Anna Lindblad kunde peta in 0-1 i den 2:a matchminuten.

QBIK hade mer boll i första halvlek men hade svårt att skapa klara chanser, närmast var Stina Björkström som hade ett skott i ribban i den 38:e minuten.

I andra halvlek bytte QBIK ut mittbacken Molly Uyenishi och satte in Sanna Backman och laget pressade på framåt. I den 56:e minuten tog Emmie Johansson emot ett inlägg från Stina Björkström och bredsidade in 1-1 fri med Susanne Nilsson.

Efter en dryg timmes spel hade Stina ett gyllene läge att ge hemmalaget ledningen, men helt fri fint framspelad av Linda Nöjd sköt hon över.

Istället kunde Hovås/Billdal göra 1-2 i den 70:e minuten då Pernilla Johansson nickade in en frispark från Mikaela Örtendahl.

När sedan Stina Björkström fick ett tveksamt rött kort med knappt tio minuter kvar att spela såg det mörkt ut för hemmalaget, men med matchens sista spark lyckades Nicole Gutierrez framspelad av Emmie Johansson kvittera via ett skott stolpe in.

QBIK tappar därmed en placering i tabellen och är nu trea, fyra poäng efter Vittsjö som dessutom har en match mindre spelad.

Publik: 212

På Onsdag möter QBIK bottenlaget Tölö klockan 20.

Kent Gustafsson

SR Värmland