Gösta Berlings saga repeteras i Sunne

1:42 min

I Berättarladan i Sunne pågår repetitionerna av Gösta Berlings saga för fullt just nu. Det är tredje gången som Västanå teater sätter upp föreställningen baserad på Selma Lagerlöfs verk och på midsommardagen är det premiär. Det är en färgstark musikalisk resa, där Leif Stinnerbom står för regin och hans son Magnus Stinnerbom har komponerat musiken.

– Vi älskar folkmusik men vi älskar också annan typ av musik också. Det vi föröker göra här på Västanå teater är att skapa en värld som inte ska kunna stoppas in i ett fack. Då bestämmer vi själva ramarna för den, säger Magnus Stinnerbom.

Att jobba så tajt med sin pappa regisören Leif Stinnerbom har både för- och nackdelar menar Magnus. Att de känner varandra väldigt väl och inte alltid behöver ord för att kommunisera hör till de klara fördelarna. de är lyhörda för varandra och in i det allra allra sista slipas detaljerna.

– Det har hänt att jag har fått skrivit nya teman på midsommarafton, alltså efter genrepet men innan premiär, för att det har blivit krislösningar i sista stund. Och då måste man göra nytt, berättar Magnus Stinnerbom.

– Det som jag tycker är bäst med att jobba med den här teatern är att alla som är inblandade jobbar alltid för helhetens bästa.

Laila Carlsson
laila.carlsson@sr.se