Medhelp slår tillbaka

Det privata företaget Medhelp som sköter sjukvårdsrådgivningen i Värmland slår nu tillbaka, när det gäller den kritik som riktats mot företaget.

I ett ganska fränt brev till landstingsledningen, går nu företagets VD till motatack och ger flera förklaringar till varför man inte lyckats leva upp till avtalet. Han menar att företaget räknat med att få ett bättre mottagande av landstingsledning och vårdpersonal. Bland annat pekar han på att man fått föga eller liten hjälp vid planeringen av den nya sjukvårdsrådgivningen. Man har fått famla i mörker eftersom inga samtalsflöden presenterats om hur många samtal som var att vänta. Dessutom anser han att det är illojalt att höga tjänstemän gått ut i pressen och uttryckt oro för att Medhelp inte uppfyller avtalet. Landstingets representant i samarbetet med Medhelp Hans-Olof Cederlöf ställer sig frågande till kritiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista