Risk för nya vägras i Värmland

Vägverket varnar nu för att det kan uppstå nya hål eller andra skador på vägarna i de mest regndrabbade områdena i Värmland. Under veckan som gick uppstod det ett nytt hål på väg 63 helt nära ett ställe som redan reparerats.

Det kan fortfarande visa sig skador och risken är särskilt stor om det kommer fler kraftiga regnskurar, säger Thomas Morling på Vägverket i Karlstad. Han varnar också människor för att gå nära kanten på de ras som har uppstått.

- Det kan vara direkt livsfarligt, säger han.

Vägarna 240 mellan Älvsbacka och Vågbacken samt 824 mellan Lidsbron och Råda är fortfarande avstängda och det rör sig om veckor innan sträckorna runt Rådasjön är framkomliga igen. Väg 240 mellan Älvsbacka till Lidsbron beräknas kunna öppnas för allmän trafik i mitten på nästa vecka.

- Boende och utryckningsfordon kan ta sig fram hjälpligt på sträckan, men på egen risk. Vi kan inte garantera att kanterna håller eller att nya urspolningar inte uppstår, säger Thomas Morling.

På Rådabron på riksväg 62 regleras trafiken med trafikljus över helgen. I början av kommande vecka beräknas arbetena vara klara med utfyllnad av det som har rasat kring bron och därefter släpps mötande trafik på igen.

Förutom att återfylla de områden som har rasat, letar Vägverket nu efter håligheter under beläggningen och längs vägkanterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista