Öppet sjukhus i Arvika

Idag, lördag, har sjukhuset i Arvika ”Öppet Hus” för allmänheten under tre timmar. Ett arrangemang som kan väntas locka många besökare, med tanke på att över 13.000 personer har skrivit på namnlistor, med krav på att sjukhuset ska utvecklas istället för nedläggning av verksamheter.

Det är ett intressant program som sjukhusgruppen har lagt upp. Besökarna får bland annat en inblick i ambulanshelikopterns verksamhet, det blir förevisning av hur IT-tekniken används för EKG på patienter redan i ambulansen på väg till intensivvården och så visas den nyrenoverade kirurgmottagningen upp.

Sjukhusbesökarna har också möjlighet att lyssna till tre föreläsningar om sjukhusets katastrofberedskap, framtidens kirurgi och dagens moderna internmedicin.

Dagens ”Öppna Sjukhus” hålls när debatten om landstingets sparplaner börjar hetta till. På insändarsidorna försöker politikerna förklara vad dom sagt eller inte sagt och balansgången kan möjligen bli något riskabel när nu halva mandatperioden gått.

13.000 namnpåskrifter från tre kommuner med sammanlagt 45.000 invånare lämnar nog avtryck i debatten och kan möjligen också vara en indikation på att det öppna huset dessutom blir ”fullt hus”.

Klockan 11-14 är det ”Öppet Hus” på Sjukhuset i Arvika.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".