1 av 2
Jonas Gardell har skrivit manuset till "Torka aldrig tårar utan handskar" som ska spelas in i Värmland. Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
2 av 2
Jonas Gardell och Simon Kaijser vann under Kristallengalan 2009 för årets dramaprogram med "De halvt dolda". Foto: Leif R Jansson/Scanpix

TV-serie av Jonas Gardell spelas in i Värmland

1:30 min

I september så blir det inspelning av en ny TV-serie för SVT i Värmland. "Torka aldrig tårar utan handskar" heter serien och för manuset så står Jonas Gardell och som regissör står Simon Kaijser.

Några av inspelningsplatserna ligger i Arvika, Koppom, Järnskog och Åmotsfors och för Simon Kaijser är rekandet i full gång.

– Igår så var det kyrkogården utanför Järnskogs kyrka, tågstationen i Åmotsfors, en skog utanför Koppom där personerna träffar på en vit älg, som förekommer där uppe, som har en viss symbolisk betydelse för handlingen.

Ja, berätta om handlingen?

– Man kan säga att det är en kärlekshistoria mellan två unga killar under 80-talet varav den ena kommer från Värmland och flyttar till Stockholm för att leva ut sin homosexualitet, och blir kär i en annan kille. Precis samtidigt som en mystisk sjukdom börjar dyka upp i nyheterna, som mest drabbar homosexuella.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista