Ungdomsgäng rånar och misshandlar i Karlstad

Det ungdomsgäng som på fredagsnatten rånade en 20-åring, tros också ha varit det som startade ett bråk i stadsdelen Norrstrand i Karlstad i lördags natt. Enligt polisen stämmer signalementen på de fyra gärningsmännen väl överens med de som 20-åringen uppgett.

Det var i fredags natt som 20-åringen gick ut från en krog i Karlstad för att hämta ut pengar i en automat. Han träffade då tre killar i 16-18-årsåldern med utländskt utseende, som verkade trevliga och han följde med dem på en promenad ut från centrum.

Efter en stund möter de en fjärde kille som börjar slå på 20-åringen. De tre grabbarna stoppar misshandeln och det verkar, enligt 20-åringen, som om de fyra känner varandra. Den fjärde personen, som är i samma ålder som de andra men har svenskt utseende, försvinner sedan från platsen.

20-åringen och hans tre nyvunna kamrater går sen tillbaka mot centrum. Killarna pratar svenska med 20-åringen men ett annat språk med varandra.

När de går genom en park tar en av grabbarna fram en pistol med ljuddämpare och tvingar ner 20-åringen i gräset. De tar 20-åringens mobiltelefon, plånbok, Visakort och hotar att döda honom om han inte ger dom koden.

20-åringen tvingas ligga kvar på mage i gräset och de tre rånarna försvinner från platsen. Efter en tid törs 20-åringen resa sig upp och springa ut ur parken. Han stoppar en taxi och får hjälp därifrån.

Polisen söker nu vittnen eller upplysningar om det här ungdomsgänget, som rånade 20-åringen och även startade ett bråk på Rudsvägen i Karlstad vid midnatt i lördags.

Alla fyra killar är i 16-18-års åldern och cirka 175 centimeter långa. Tre av killarna har utländskt utseende och den fjärde svenskt med ljust, krulligt hår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista