Stulna OS-medaljer återfunna på kyrkogård

1:30 min

Kanotisten Agneta Anderssons OS-medaljsamling stals vid ett inbrott på Kristinehamns konstmuseum i natt. Fyra av dem hittades senare - på en kyrkogård.

– Man blir mest arg. Det känns så onödigt, säger Agneta Andersson.

Agneta Andersson tog sju medaljer i OS under sin karriär, bland annat två guld 1984 och ett guld 1996. Nu har hon ett kafé i anslutning till konstmuseet i Kristinehamn.

Tjuvarna stal sex av sju OS-medaljer, silvret från Los Angeles lämnades kvar.

– Jag hade dom här i cafeet och jag insåg att det var en risk. Jag har haft medaljer i ett bankfack förut men jag tyckte det var tråkigt och jag ville visa upp dom. Det här är någonting som bara har ett värde för mig och inte för någon annan. De som tog medaljerna har inte fattat att de inte är speciellt värdefulla. Det känns för jävligt, sa Agneta Andersson tidigare.

Fyra av medaljerna påträffades senare under fredagen på en kyrkogård i Kristinehamn. De hittades, tillsammans med några tomma medaljband, av en kvinna på promenad, uppger nwt.se.

Polisen har säkrat en del spår, bland annat blodspår. Tjuven har tagit sig in genom att krossa en ruta, och har förmodligen skurit sig.