Nio års fängelse för knarkbrott

Det blev hårda domar för den arvikabo och en tysk kvinna som greps av polisen i december 2001 med nästan 10 kilo amfetamin gömt i ett reservdäck. Både arvikabon och den tyska kvinnan döms till nio års fängelse för grovt narkotikabrott. Kvinnan ska också utvisas.
Polisen som hade spanat en tid slog till efter att kvinnan överlämnat däcket till arvikabon vid ett värdshus i Mellerud. Hon hade då enligt egna uppgifter fått däcket av en manlig bekant i Helsingborg och hon har hela tiden förnekat att hon visste vad det innehöll. Hon skulle bara överlämna det till en för henne okänd person. Arvikabon har också hävdat att han handlat på order från en kamrat som han inte vill namnge, och att han inte visste något om däckets innehåll. Eftersom arvikabon betalade 100 000 kronor till kvinnan för det gamla slitna däcket finner tingsrätten i Arvika deras förklaringar helt osannolika.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista