Hammarö

Brandmän tävlar i Tyskland

1:22 min

I eftermiddag reser sju brandmän från Hammarö Brandstation ner till Insel Poel i Tyskland för att delta i deras årliga brandkårstävling.

Brandmän från Hammarö kommun ska delta i vänorten Ostseebad Insel Poels årliga brandkårstävling den 23-25 september. Tävlingen genomförs lagvis och Hammarö är ett bland 150 lag som gör upp om pokalen.

– Vi ska delta i den årliga brandkårstävlingen Inselpokal som arrangeras för 13:e året. Det är Tysklands största brandkårstävling och den har en historia som sträcker sig bakåt till gamla DDR-tiden, berättar Stefan Schwartz.

Tävlingen består av ett lagmoment med sju deltagare i varje lag. Själva momentet innebär att koppla ihop en pump och slang, slangen ska sedan fyllas med vatten, starta pumpen och trycksätta slangen.

Arrangemanget runt själva tävlingen är enormt, mer än 2 000 personer är med under helgen. Flera av lagen börjar träna ett halvår innan för att vara riktigt trimmade.

--Vi har förberett oss genom att titta på en film om tävlingen som vi fått av brandchefen i Insel Poel. Vi har diskuterat och planerat, tillverkat en slang som passar deras pump, säger Stefan Schwartz