Karlstad/Arvika

Karlstadsbo kidnappad och rånad

En 26-årig man från Stockholmstrakten misstänks ha kidnappat en Karlstadsbo och under pistolhot ha tvingat till sig hans bil. Nu åtalas han för människorov och rån.

Enligt åklagaren fick männen kontakt när stockholmaren annonserat om att han köpte upp bilar. Karlstadsbon och han gjorde upp om affär. Men efter att 26-åringen provkört bilen krävde han att få den gratis, tog fram en pistol och tvingade även mannen att ge honom 10 000 kronor. Han fick dock bara 500, eftersom det inte fanns mer på kontot. 

De körde sedan till Arvika, och under resan ska Karlstadsbon ha tvingats att skriva under ett papper om att han gratis överlät bilen på 26-åringen. I Arvika lämnades bilen över till två män, enligt åklagaren som delbetalning för en annan, dyrare bil. I den bilen kördes Karlstadsbon tillbaka hem, där han också tvingades lämna över sitt registreringsbevis.

Genom att spåra mannens mobilnummer kunde polisen identifiera mennen i Stockholm, och han greps i sitt hem i augusti. Då hade han en pistol hemma och han åtalas därför också för vapenbrott.

Mannen nekar till brott och hävdar att han fått bilen gratis.