INNEBANDY

Suddenvinst för Karlstad

2:47 min

Det behövdes sudden death för att Karlstad skulle kunna slå nykomlingen Malmö. Siffrorna blev 5-4 men Karlstad var det bättre laget och skulle ha avgjort tidigare. Kvalitén pendlade men när laget spelar som bäst finns absolut chanser till en riktigt bra slutplacering.

Karlstads herrar slog nykomlingen Malmö med 5-4 efter sudden death men visst borde hemmalaget ha avgjort denna match tidigare. I den första perioden spelade hemmalaget riktigt bra och ledde rättvist med 2-0. Den fina trenden fortsatte i början av den andra perioden och vips så var ställningen 4-0. Nu trodde nog de flesta, inklusive hemmalaget, att matchen var över och vid full tid var ställningen 4-4.

I den efterföljande förlängningen kunde Erik Nilsson slå in segermålet till 5-4 och därmed skipades rättvisa. Karlstad var det bättre laget och skapade många fina chanser men hade emellanåt svårt att få bollen i mål.

Trots allt blev det seger men om Karlstad ska kunna hamna på en av de bästa plasterna när serien är slutspelad, måste det till bättre spel i 60 minuter. När detta sker har laget absolut chanser till en tätplacering.

Ola Carlsson
SR Värmland