Nöjda röster om första halvåret på Gökhöjden

Efter att ett halvår nu gått sedan Gökhöjdens rehabcenter i Älvenäs fick de första hyresgästerna är både sociala myndigheter och grannar mycket nöjda med resultatet av missbruksvården där.

Det befarades att grannar på Gökhöjden skulle bli störda, men inget sånt har märkts. Det intygar grannen Agneta Andersson som bott på Gökhöjden sedan 1982.

Det var i mars som de första missbrukarna flyttade till Gökhöjden, de fick skriva på kontrakt att hålla sej drogfria och att delta i bland annat reparationsarbete av husen som Karlstads kommun köpt in.

Bjarne Olsson, biträdande förvaltningschef tycker att olyckskorparna som befarade ökade oroligheter på Gökhöjden nu fått ändra uppfattning.

Fortfarande finns det orosmoment på Gökhöjden, men inte från Rehabcenter. Ett samlat grepp mellan polisen, områdets styrelse och sociala myndigheter planeras just nu - och några hus till på området skall göras iordning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista