Direktflyg börjar trafikera Karlstad Airport den 7:e november. Foto: Zin Jägersand/Sveriges Radio.

Oslo och Bromma nya destinationer

1:29 min

Från och med november kommer man kunna flyga till Oslo och Bromma från Karlstad. Tack vare de nya linjerna kommer det att bli enklare att rekrytera tycker Compare.

Det är bolaget Direktflyg som börjar trafikera Karlstad Airport med start 7:e november. Direktflyg skriver på sin hemsida att man kommer att erbjuda två rundturer per dag måndag-fredag mellan Karlstad - Bromma. Det blir också två dagliga rundturer till Oslo med undantag för fredagar där det kommer att gå en tidig rundtur på eftermiddagen, som är anpassad för veckopendlare som vill hinna hem i tid till helgen.

– De nya flyglinjerna underlättar kontakten med storstadsregionerna, Oslo och Stockholm. Det ökar tillgängligheten och konkurrenskraften för Värmland och Karlstad, säger Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad, i ett pressmeddelande.

– Vi ser fram mot att komma tillbaka till såväl Karlstad som Oslo där vi har god kännedom om marknaden sedan tidigare, säger Tezz Tordsdotter Ohlsson, vd Direktflyg.

Fråga

Här är avgångarna

Oslo:
Två avgångar dagligen (måndag till torsdag)
K:d – Oslo 09:55 och 20.10
Oslo – K:d 10.55 och 21.10

En avgång på fredagar
K:d – Oslo 14.00
Oslo – K:d 15:00


Bromma:
Två avgångar dagligen (måndag till fredag)
K:d ­– Bromma 07:15 och 17:20
Bromma – K:d 08:30 och 18:45

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista