Krav på Billströms avgång

Liberala ungdomsförbundet i Värmland kräver att migrationsminister Tobias Billström ska avgå. Förbundet menar att gårdagens utvisningsförsök av den 91-åriga ukrainska kvinnan inte är den första skamfläcken för svensk migrationspolitik.

Liberala ungdomsförbundet har tidigare under året krävt Billströms avgång, då i samband med avslöjandena från Wikileaks, utvisningarna av kristna irakier och av barn till Malta. Värmlandsavdelningen har efter gårdagen beslutat sig för att åter kräva Billströms avgång.

--Att en utvisning från Sverige stoppas av Europadomstolen för de mänskliga rättigheterna tyder på allvarliga fel när det kommer till svensk migrationspolitik. Det är inget annat än en skam. Vi anser att den nuvarande migrationspolitiken inte ger en bild av Sverige vi finner acceptabelt. Liberala ungdomsförbundet har tidigare under året krävt migrationsminister Tobias Billströms avgång i och för oss i Värmland står kravet kvar, säger Robert Andersson, distriktsordförande för Liberala ungdomsförbundet Värmland.