Sunne satsar på ungdomsmässa

1:37 min

För första gången anordnas en ungdomsmässa i Sunne. Arrangörer är elever på Broby grafiska och Demokraticentrum och under fredagen har 20 föreningar och några företag ställt ut.

– De som besöker mässan kommer få ta del av utställarnas olika aktiviteter, berättar Lars Stiernelöf, demokratiutvecklare i Sunne kommun och fortsätter:

– I kväll blir det dels en modevisning som elever på Broby grafiska ställt samman med våra lokala butiker. Sedan ska vi göra en "Skavlan". Det blir Sunnes första talkshow där vi har samlat ihop några lokalkändisar som ska grillas. Kvällen avslutas med en artistkavalkad som består av Sunnes ungdomar.

Tanken är att ungdomarna ska hitta ett intresse och en förening som passar just dem. Målet är att det ska bli ett återkommande arrangemang, och att man i framtiden ska starta tidigare på terminen för att fånga upp ungdomarnas intressen så snart som möjligt.

– I vår monter kommer man få veta att vi finns och det tror jag att många inte vet än. Vi försöker påverka så mycket vi kan för att ge en mer ungdomlig syn och göra så mycket vi kan för ungdomar i Sunne, säger Natalia Tomchyck som står i Sunnes ungdomsråds monter.