Charlottenberg

Handeln i köpcentret slår rekord

1:30 min

Handeln vid Charlottenbergs köpcenter ökar stadigt. Detta trots finansiella kriser och en norsk krona som försvagas jämfört med den svenska.

– Det går väldigt bra, vi slog förra årets sommaromsättning med sex miljoner kronor. Det är vi mycket nöjda med, säger Monica Nyland som är chef på Charlottenbergs köpcenter.

Hon tror inte att norrmännen känner av krisen på samma sätt som svenskarna, och hon noterar att kunderna nu handlar mer per person än förra året.

Det är inte bara alkohol, tobak och livsmedel som norrmännen spenderar miljontals kronor på i det snart femåriga köpcentret. Det som har ökat försäljningen rejält är apoteksvaror, idrottskläder godis och tillbehör till djur, varor som är betydligt dyrare på andra sidan gränsen.

Köpcentret fortsätter också att expandera med ett flertal nya butiker i anslutning till och inne i centret. Det ser inte ut att vara någon ände på hur mycket norrmännen kan spendera i Sverige, detta trots att flera shoppingcenter öppnar på den norska sidan inom kort. Och chefen på köpcentret, Monica Nyland, är inte orolig för konkurrensen.

– Det finns verkar finnas en marknad för oss alla, säger hon.