Valda Tuvesson i Kil läser i ett brev från sin bank att kontanthanteringen kommer att tas bort på hennes lokala kontor. Det upprör henne mycket. Foto:Malin Björk/P4 Värmland.
KIL

Bank utan kontanter upprör

1:31 min

Nordeas bankkontor i Kil är ytterligare en bank i glesbygden som kommer att ta bort sin kontanthantering. Ett beslut som upprör många pensionärer.

I ett brev som Valda Tuvesson 94 år i Kil fick för ett par veckor sedan meddelades det att all kontanthantering tas från och med den 5 december från banken i Kil. Valda är upprörd över detta och tycker att banken inte tänker på henne och hennes pensionärskompisar. Banken föreslår Valda att skaffa ett bankomatkort, men eftersom Valda är synskadad sedan tre år tillbaka kan hon inte ta ut pengar ur bankomaten själv.

– Jag klarar mig ju bra själv annars och ska jag nu behöva hjälp för att få tag i mina egna pengar, säger Valda.

Lotta Hellgren är kontorschef på Nordeas kontor i Kil. Hon förstår att det kan ställa till problem för en del av deras kunder men påpekar att de inte kan tillfredställa alla deras kunder och att några kommer att drabbas hårdare av att kontanthanteringen dras in.

– Mitt förslag är att om man behöver kontanter så kan man ta färdtjänst in till Karlstad och ta ut sina pengar där, säger Lotta Hellgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista