Fredrik räddade fyra

1:29 min

Fredrik Blom från Västerås räddade fyra män från kolmonoxidförgiftning i helgen. Han upptäckte en man som satt utanför en buss som det inte gick att få kontakt med. Fredrik gick då in i bussen där de fyra männen sov för att se vad som var fel.

– Jag kollade puls och kollade så att alla andades. Två av dem gick inte att få kontakt med överhuvudtaget, berättar Fredrik. Jag kände själv att jag inte fick någon luft, någonting är fel.

Av en slump förstod Fredrik att fläkten måste stängas av. Han fick hjälp att lokalisera hur den skulle stängas av, öppnade sedan alla fönster och fick ner en av männen till trappen. Han fortsatte att bara vara inne i bussen och kolla hur de tre kvarvarande mådde. En ambulans kom och hjälpte till med att få ut de tre männen ur bussen.

– Jag pratade med en läkare i Karlstad och han sade att det var inte jättelångt kvar förrän det hade kunnat gå riktigt illa, säger Fredrik Blom.

Han vårdades själv på sjukhus, precis som de fem män som kolmonoxidförgiftades, men alla uppges må efter omständigheterna bra.