Charlottenberg

Osäker framtid för krokodilerna

1:36 min

Lemurerna på Zooparken i Charlottenberg kan ha fått ett nytt hem, men än så länge ser det betydligt värre ut för krokodilerna.

Parken ska läggas ner, men många av djuren är svårplacerade och ingen har hittills varit intresserad av att ta över djurparken.

– Ja, vi har väl inte lyckats att hitta en köpare på hela djurparken. Utan jag har fått bud på lemurerna och de på flygande ekorrarna, säger Peter Rimo, som är konkursförvaltare.

Buden som har kommit in är dåliga, ekonomiskt sett. Men prioriteten är ändå att djuren, som är svårplacerade, får nya bra hem. För krokodilerna ser det värre ut. De är A-listade och får inte säljas utan det är omlacering som gäller.

– Krokodilerna är mycket svårare att placera. De är stora och svårhanterliga och det är tveksamt om de kan placeras i Sverige, och det talas om Tyskland, Finland och Norge.

Vem betalar ut löner och så?

– Det är panthavarna Westra Wermlands sparbank som får stå för det. Det är mitt dilemma, vi måste betala löner, mat och uppvärmning, så jag måste agera snabbt. I en konkurs där det är sakdelar kan man ju överge dem, men jag kan ju inte överge djuren. Det går ju inte, säger Peter Rimo.