Kerstin Andeby får ta emot 100 000 av ärkebiskopen. Foto: Lars-Gunnar Olsson/P4 Värmland.
Barnens katedral

Bibelberättelsernas hus skapas i Karlstad

"Det blir vansinnigt spännande"
1:24 min

Barnens katedral i Norrstrands församling i Karlstad ska tillsammans med Västanå teater skapa ett bibelberättelsernas hus. Församlingen och Västanå teater har tilldelats ett av Svenska kyrkans kulturstipendier på 100 000 kronor.

Barnens katedral ska tillsammans med teatern bygga scenografier och skriva manusbearbetning och regi till sju bibliska berättelser. Barnens katedral har under lång tid varit en inspirationskälla för arbetet med barn i Svenska kyrkan och nu går man vidare i förnyelsearbetet med ett projekt som har både konstnärlig och pedagogisk höjd och som dessutom är teologisk välförankrat.

– Vi vill förädla och utveckla den tradition som, sedan 10 år tillbaka, finns i Barnens Katedral med Upplev Betlehem. Att levandegöra bibelberättelser blir ett sätt att göra vår kulturs urberättelser tydliga i den tid som vi lever nu, säger Kerstin Andeby, pedagog i Barnens Katedral.

Den högtidliga stipendieutdelningen äger rum i kväll under pågående kyrkomöte i Uppsala. Ärkebiskop Anders Wejryd samt kyrkomötets ordförande Gunnar Sibbmark är stipendieutdelare.

Svenska kyrkan delar varje år ut 500 000 kronor till nyskapande kulturprojekt om livsfrågor. I år är det åtta projekt som tilldelas stipendier, med viss tyngdpunkt på barn.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".