Bagarstugan i Borgvik som är en av de fastigheter som kommunen vill sälja. Foto: Louise Uhlin/SR
Borgvik

Grums kommun vill sälja fastigheter

"Vi kan inte ta över husen"
1:20 min

För att sänka kommunens kostnader vill Grums kommun sälja ut flera fastigheter, bland annat Borgvik. Målet är att Borgviks Hembygdsförening ska ta över, men det är man inte intresserade av.

– Vi är inte i stånd till att ta över dem i det skick som fastigheterna befinner sig i idag, säger Stig Olsson som är ordförande i Borgviks Hembygdsförening.

Totalt 13 fastigheter vill kommunen göra sig av med i Borgvik och hembygdsföreningen förvaltar flera av dem. Idag står kommunen för el och reparation av fastigheterna, kostnader som Stig Olsson anser att föreningen inte kommer att klara av.

– Hittar vi ingen som vill ta över fastigheterna så kan det bli så att de får stå och förfalla eller rivas, säger Lars Fridén (S), ledamot i samhällsbyggnadsutskottet.

Frågan om kommunens eventuella försäljning eller överlåtande av fastigheter kommer att tas upp vid torsdagskvällens fullmäktigemöte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".