Teresa Dahlström leder projektet "Det handlar om kärlek". Foto: Torsten Gabrielsson/P4 Värmland.

Kärleksprojekt hjälper barn och unga

"Ungdomarna måste veta vilka rättigheter de har"
1:29 min

Barn och unga vet inte alltid vart de ska vända sig med sina problem, därför driver Rädda Barnen projektet "det handlar om kärlek". Tillsammans med andra organisationer och myndigheter vill man nå ut med information till skolungdomar om var de kan få hjälp. Under fredagen var det kick-off för projektets andra år.

Projektet har funnits i Karlstad och Hammarö i ett år.

– Det är ett jätteviktigt projekt för att synliggöra barn och ungdomars rättigheter, säger Teresa Dahlström som jobbar på Rädda Barnen och leder projektet.

Det är 18 organisationer och myndigheter, bland andra polisen, länsstyrelsen och skolor, som under dagen träffas och får utbildning i olika teman som rör barn och unga. Under vintern kommer de sedan tillsammans besöka högstadieskolor för att visa upp sig och knyta kontakt med ungdomarna. Eva-Lena Shcützer, socialsekreterare på Hammarö, var med under förra årets skolbesök.

– Vi har fått jättebra respons. Det var ungdomar där som sökte upp oss och berättade om deras situation och på det viset kunde vi hjälpa dem vidare.

Och i år är även Forshagas kommun med i "det handlar om kärlek". Mia Brodd är rektor på Forshaga lärcenter.

– Ju fler vi har att samarbeta med olika kompetenser och kunskaper, desto bättre blir vi på att ta hand om alla våra elever.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".