Glada miner i Färjestadsbåset. Foto: Erik Mårtensson/Scanpix

Färjestad ser ljuset i tunneln

Niklas Czarnecki: ”Det är en härlig vändning vi har gjort”
1:02 min

Färjestad är för stunden är väl bäst att tillägga uppe ur den mörka gruvan. Efter sportchefen Tomas Rundqvists utskällning och Jörgen Jönssons inträde som forwardscoach har det blivit 14 poäng av femton möjliga, fyra fullpoängare och vinst efter straffar den senaste omgången. Tränaren Niklas Czarnecki tvivlade en del, inte värst mycket men trodde innerst inne på det han och gruppen höll på med och nu har det gett resultat.

Det enda negativa just nu är att man fortfarande gjort minst mål av alla elitserielagen och att man dessutom har sex spelare, Martin Sevc, Marcus Paulsson, Sanny Lindström,Hannes Hyvönen, Robin Sterner och Jonas Frögren med på listan bland de elva värsta busarna i elitserien. Frågan är om det någonsin tidigare hänt.

Det återsår nu fyra matcher innan landslagsuppehållet som är första etappmålet för Färjestad. Då ska det också bestämmas om det blir en fortsättning för Hannes Hyvönen vars tillfälliga kontrakt sträcker sig fram till just landslagsuppehållet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".