Foto: Jessica Gow/Scanpix.
Sysslebäck

Skarpa protester mot bankstängning

"Det är helt oacceptabelt"
1:30 min

Nu ska även Nordeas bankkontor i Sysslebäck stängas. Något som mötts av stark kritik från bygden. Igår kväll arrangerades ett välbesökt stormöte i Sysslebäcks kommunhus.

– Det kom väldigt mycket folk till stormötet och det var en taggad stämning, berättar Joe Bengtsson, en av arrangörerna.

När Nordea stänger sitt bankkontor i Sysslebäck i januari så får invånarna tio mil till närmaste bankkontor som finns i Torsby.

– I Branäs är det under vintersäsongen mer folk än vad det är i Torsby samhälle och det är mycket utländska turister och dom är inte så vana att hantera kort som vi är här i Sverige. Dom har alltså behov av banktjänster, säger Joe Bengtsson.

Nordeas representanter i Sysslebäck sa vid mötet att beslutet om nedläggning har tagits på en högre nivå och att kundunderlaget är för dåligt.

– Dom har inte en aning om avstånden i norra Värmland och det gäller inte bara kontanthanteringen. Det handlar om rådgivning, bankfack och att deponera pengar. Att stänga banken är helt oacceptabelt och vi kommer att fortsätta att protestera, säger Joe Bengtsson

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".