Klarälven med vy mot Stadshotellet. Foto: Isak Olsson/P4 Värmland
Visit Karlstad

Uppåt för hotellen i Karlstad

Hotellen i Karlstad fortsätter att utvecklas positivt. Under årets första nio månader ökade logi-intäkterna i Karlstad med 15,3 procent. Det är mer än på någon annan ort i landet och nästan dubbelt så mycket som i riket som helhet, 8,3 procent.

Ökningen av logiintäkterna i år är hittills värda närmare 21 miljoner kronor. Det visar nya siffror från Statistiska centralbyrån, SCB och Tillväxtverket.

– Fantastiskt kul. Ökningen av logiintäkterna i år är hittills värda 20,9 miljoner kronor och gör naturligtvis gott för både näringsliv och samhället i stort, säger Mattias Nord, vd på Visit Karlstad.

Att logiintäkterna ökar hänger ihop med att fler rum hyrs ut och att hotellen får mer betalt för varje rum. Hittills i år har beläggningen ökat med 7,4 procent i Karlstad och med 2,2 procent i hela landet. Snittpriset i Karlstad är nu 773 kronor per rum, jämfört med 935 kronor i riksgenomsnitt.

– Hotellrummen i Karlstad kostar fortfarande mindre än på många andra orter. Samtidigt har Karlstad stärkts som besöksmål, bland annat genom det nya kongress- och kulturhuset Karlstad CCC. Det gör att det finns potential för en fortsatt positiv utveckling, säger Mattias Nord.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".