Avies flygplan som skulle ha lyft från Torsby flygplats för en vecka sedan. Foto: Lennart Nordenstein/SR.
Hagfors/Torsby

Kunderna får tillbaks biljettpengar

"Kan få alla pengar tillbaka"
1:20 min

De passagerare som bokat flygbiljetter för att åka med Avies, som skulle ha börjat flyga mellan Nordvärmland och Arlanda för en vecka sedan, men inte kom i gång förrän på måndagen, ska få tillbaka sina pengar.

Det är Skyways som nu lovar kunderna pengarna tillbaka. Företaget hade ett biljettsamarbete med Avies men avslutade det efter förra veckans problem.

– Kunderna ska kontakta det stället där biljetten är inköpt, då får man hjälp att hitta en alternativ resväg eller få alla pengar tillbaka, säger Gunnar Nyström som är marknadschef på Skyways. Han lovar också att kunderna får tillbaks hela utläggen.

På måndagsmorgonen gick det första flyget i fåmansbolaget Avies Svenska AB:s regi sedan de skulle ha börjat sitt uppdrag att flyga från Torsby över Hagfors till Arlanda för en vecka sedan. Inte en enda passagerare var med, trots att planet brukar vara fullbokat på måndagarna.

Avies Svenska AB har inte egna flyplan utan hyr in andra flygbolag, likadant har det varit med bokningen av flygbiljetter, där bolaget anlitat Skyways bokning och betalning av flygbiljetter. Men på grund av att Avies ställde in alla sina flygningar förra veckan mellan Torsby - Hagfors - Arlanda har Skyways valt att avsluta samarbetet. Redan bokade och betalda biljetter gäller alltså inte, men pengarna betalas tillbaks av Skyways, något som aldrig hänt tidigare, enligt marknadsdirektören Gunnar Nyström.

– Vad jag vet är det första gången, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".