Karlskoga

Nedläggning av läst dagstidning drabbar inte personal

Inga tjänster försvinner
0:20 min

I förra veckan kom beskedet att Karlskoga taltidning läggs ned på grund av minskat stöd till dagstidningarnas talade versioner. Men Erik Wandus, platschef på Iris Media i Karlskoga, där man läser in de flesta av Värmlands taltidningar säger att nedläggningen inte kommer innebära övertalighet i personalen.

– Vi kommer producera en tidning mindre än i dagsläget, i så fall, från årsskiftet. Det är naturligtvis beklagligt men ska inte behöva betyda någonting för personalen på så vis att det blir någon arbetsbrist eller liknande, utan det fyller vi upp med andra typer av jobb.

Det är bara de lästa versionerna av dagstidningar som påverkas av nedskärningarna. Men vad som händer 2013, när inga dagstidningar längre kommer att läsas in, det kan han inte svara på.

– Manuell taltidningsinläsning det vet vi kommer att försvinna, och vad som kommer ersätta det och om vi själva kommer producera talsyntes, det är lite för tidigt att säga i nuläget, avslutar han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".