Med comebackande Karin Ullén i laget, tog Hellton en nödvändig seger. FOTO: Joakim Lindström

Ullén tillbaka - Äntligen Helltonvinst

"Kände mig som en kalv på grönbete”
2:40 min

Sjukskriven tills december. Men Karin Ullén trotsade läkarna och ledde sitt lag till en efterlängtad seger, 31-25 mot Rimbo.

Det har varit en tung Helltonhöst. Efter vinsten i premiären, fick man nyckelspelaren - genombrottsspecialisten - Karin Ullén handskadad - med dyster prognos; bortvaro tills december.

Och sedan Malin Hanold försvunnit till Skövde - var det ett allt för tungt avbräck. Efter fem raka förluster gjorde dock Ullén oväntad snabb comeback i onsdagens match mot Rimbo.

Och efter stundtals trevande spel, såg man glimtar av "gamla" Hellton från och med matchminut 10 i andra halvlek. I en på förhand måstemåste-match, vann man till slut komfortabelt med 31-25.

Karin Ullén kom in i mitten av första och såg, naturligt nog, vilse ut till en början. Men det tog inte lång tid innan publiken i fullsatta Sundsta idrottshall fick se "den vanliga Ullén", finta och mölja sig förbi och igenom motståndarförsvaret.

Fyra mål blev det i comebacken, där hon även hann med att, i andra halvlek, punkta bort Rimbos stjärna och U-landslagstjej Cassandra Tollbring.

Tränaren Gulli Gretarsson sa innan matchen att målsättningen: att nå minst kvalplats till Elitserien(plats 1-4) står fast.
För Karin och hennes Hellton var segern därför absolut nödvändig.

Dock är laget, trots segern, kvar på nedflyttningsplats. Och det är sex och sju poäng upp till lag 1-4 - som dessutom har en match mindre spelad. Även om det är tidigt på säsongen har laget inte råd att förlora så värst mycket mer denna säsong ifall man ska nå önskad målsättning.

Joakim Lindström
P4 Värmland Sveriges Radio


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".