Abid Magid, som driver en lågprisfrisörsalong i Karlstad. Foto: Gustav Larsson, P4 Värmland.
Konkurrerar inte om samma kunder

Stora skillnader i frisörpriser

Det kan skilja stora summor beroende på vilken frisör man väljer. Normalpriset för en herrklippning i Karlstad ligger runt 400 kronor. Men så finns det salonger som bara tar 150 för samma tjänst.

– Det är tekniken och samtidigt gäller det att vara snabb i fingrarna, det säger Abid Magid som har en lågprissalong på Herrhagen i Karlstad. Jag kommer från Kurdistan, det gäller det att vara snabb och plocka upp pengar, annars överlever du inte. Det är där jag har lärt mig.

Det handlar om tid, är man snabb hinner man klippa fler och då kan man ta ett lägre pris.

– En klippning tar tio minuter till en kvart. Det kan vara 30, 35, 40 kunder om dan, och det är ganska många, säger Abid Magid.

Konkurrensen från lågprissalongerna verkar dock inte oroa de dyrare.

– Jag har inte märkt någon skillnad i min verksamhet under den tid som det har öppnat såna här lågprissalonger, säger Katharina Johansson, som har en salong salong i Viken.

– Jag har mina kunder och de har sina, säger Abid Magid, jag konkurrerar inte med någon.

– Jag tror att vi har helt olika målgrupper, säger Mia Rockedahl som driver en salong i centrala Karlstad. Jag tror inte att våra kunder vill klippa sig för 150 kr och jag tror inte att de som betalar 150 kr vill klippa sig för 450 kr heller. Du kan inte ge samma kvalitet på en kvart som du kan ge på fyrtiofem minuter eller en timme.

– Om det hade varit dåliga klippningar i åtta år så hade jag inte kunnat fortsätta med min verksamhet, det tvekar jag inte på. De som jobbar hos mig och jag själv kan vara nästan duktigast av alla, säger Abid Magid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".